У мелітопольському Будинку офіцерів 7 жовтня відбулася церемонія прощання з курсантами Харківського національного університету Повітряних сил Євгеном Скоробогатьком із села Терпіння Мелітопольського району і мелітопольцем Олександром Скочковим, передають Патріоти України з посиланням на Суспільне.

На церемонії прощання з курсантами були присутні однокурсники загиблих, військові з інших підрозділів, представники Національної поліції, ДСНС, родичі, друзі та небайдужі мелітопольці. Церемонію супроводжував військовий оркестр 55-ї окремої артбригади.

Вчителька Євгена Скоробагатька згадує, що він з дитинства мріяв стати військовим льотчиком. “14-річним хлопчиком він мріяв про небо. Два роки тому він приходив до школи. Прийшов у формі разом зі своїм однокурсником, теж курсантом, із Мелітополя. І вони проводили профорієнтацію в школі. Були в 11 класі, і він так натхненно розповідав про те, що це за професія. Казав, це професія для справжніх чоловіків. Хочете такими бути? Ідіть навчатися на пілота”, – вчителька Людмила Лисенко.

Загиблий курсант Олександр Скочков – син штурмана Ігоря Скочкова, який загинув 6 років тому в збитому терористами над Луганщиною літаку Іл-76. Про нього згадують однокурсники: “Олександр був завжди позитивною людиною. Він зі мною в групі навчався спочатку, потім перевівся. За ці півтора року, які він зі мною вчився, можу сказати, що це був один із найвеселіших людей, яких я тільки знав. Завжди посміхався. Завжди міг допомогти в скрутну хвилину”.

Після церемонії прощання присутні провели процесію з трунами на кладовище, де відбулося відспівування і тричі пролунав військовий салют.

Similar Posts