Служба безпеки виявила схему розкрадання бюджетних коштів, виділених на ліквідацію наслідків масштабної повені, від якої у червні 2020 року постраждала Чернівецька область. Підрядник не до кінця виконав аварійно-відновлювальні роботи.

Про це повідомила пресслужба СБУ.

За попередньою інформацією, до оборудки причетні підрядник, який виконував роботи, а також посадовець, який здійснював технічний нагляд.

Угоду на проведення капітального ремонту пошкодженої дороги підписали посадовці однієї з сільських рад Чернівецької області. Згідно з договором, вартість робіт становила понад 5,5 мільйона гривень.

Проте, як свідчить судова будівельно-технічна експертиза, фактично підрядник не виконав роботи в повному обсязі. Це дозволило учасникам схеми привласнити 1,3 млн грн державних коштів.

Одному з учасників схеми оголосили підозру за ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) та ч. 2 ст. 366 (службове підроблення) Кримінального кодексу.

Санкція жорсткішої статті передбачає позбавлення волі на строк від 7 до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю до 3 років, з конфіскацією майна.

Слідство ще триває. Правоохоронці встановлюють інших можливих причетних до цієї корупційної схеми.

Similar Posts