Окупанти вперше з 2017 року обстріляли Авдіївку, але бійці ЗСУ ніяк на це не відповіли. Про це повідомляє журналіст Юрій Бутусов на своїй сторінці в Facebook.

“Сьогодні російська артилерія двічі обстріляла Авдіївку – це сталося вперше з 2017 року. Українське командування ООС мовчить і вогонь у відповідь по окупантах наказало не відкривати. Повна безвідповідальність”, – написав Бутусов.

Окупанти здійснили артилерійські нальоти о 6:30 та 9:00 прямо по Авдіївці. Джерело повідомило, що під обстріл потрапив район, у якому базується один із тилових підрозділів ЗСУ.

За попередніми даними, зафіксовано понад 60 ударів по місту, стріляли з мінометів 120 мм і гаубиці 122 мм. В результаті обстрілу поранення середньої тяжкості отримав один український військовий, його стан стабільний. Три легкові автомобілі знищені, три вантажівки отримали легкі пошкодження.

“Найбільш шокуюче – ні в першому, ні в другому випадку українські війська у відповідь вогонь по російським окупантам не відкривали. На жаль, так”, – уточнив журналіст.

За його словами, відповідальність за це мовчання несе командувач ООС Олександр Павлюк. Бутусов упевнений, що окупанти не обстрілювали Авдіївку з 2017 року через те, що українська сторона завжди відкривала вогонь у відповідь. Журналіст акцентував, що в ранковому зведенні ООС немає згадок про обстріл, проте пізніше з’явилося повідомлення про поранення бійця ЗСУ, без повідомлення деталей.

“Я розумію, що наказ “не стріляти” йде з Києва. Розумію, що від військових в обмін на просування в кар’єрі політичне керівництво вимагає продовжувати імітувати не існуюче “перемир’я”, оголошене президентом Зеленським. Але так обманювати армію і народ заради того, щоб догодити фантазіям ОП – це просто аморально”, – заявив Бутусов.

Журналіст пообіцяв, що якщо найближчим часом не будуть зроблені якісь відповідні дії, він напише про це “в куди більш різких виразах”. Він додав, що під час війни військове командування має захищати ввірені території країни, а не терпіти напади ворога.

“Щиро сподіваюся, що новий головком ЗСУ Валерій Залужний негайно дасть оцінку того, що сталося і зуміє вжити адекватних заходів. Перемогти у війні парадами не можна”, – підсумував Бутусов.

Як повідомляє паблік у Facebook “ЖД Помощь“, через артобстріл Авдіївки на 3 дні припинено рух поїздів у Донецькій області. За даними “РБК-Україна“, вранці 28 серпня працівники станції Авдіївка і пасажири були евакуйовані в укриття. Постраждалих серед залізничників немає.

Similar Posts