Це саме ті місця, які навіюють нестримне бажання залишити їх, попри свою загадковість і цікавість.

Санджу, Тайвань

В кінці 70-х років минулого століття на північному узбережжі Тайваню неподалік від Тайбея з використанням новітніх технологій того часу був побудований унікальний місто-курорт. Оригінальні будинку-тарілки призначалися американським офіцерам. Але пожити в цьому місті їм так і не вдалося: із за фінансових труднощів в 1980 році проект був заморожений.

В кінці 80-х там вирішили зробити сучасний готель з причалом для яхт, але через негаразди серед керівництва будівництво знову довелося зупинити.

Це місце користується поганою славою: під час будівництва там постійно по незрозумілих причин гинули робітники. Зате туристів це не лякає: в покинутий містечко постійно приїжджають любителі полоскотати нерви.

Замок графа Дракули

Якщо ви хочете побачити найстрашніші місця на Землі, вирушайте до Румунії. Замок Бран є одним з головних туристичних об’єктів цієї країни.

Згідно з переказами, саме там мешкав знаменитий вампір з графським титулом. Екскурсоводи охоче розповідають про те, що у внутрішньому дворику є колодязь, в якому зберігається серце Влада Цепеша.

Централія, Пенсільванія, США

У 1962 році на міському звалищі містечка Централія почалася пожежа. До нещастя, вогонь потрапив в отвір вугільної шахти під містом, і тому його не можуть погасити до цих пір: від тріщин в дорозі, з утворених на поверхні землі воронок йде отруйний дим.

Місцеві жителі не відразу звернули увагу на погіршення здоров’я, але приблизно за пару десятиліть більшість з них поступово переїхали в інші регіони, хоча з десяток чоловік живе в централь до сих пір. Відвідувати «палаючий місто» небезпечно, але відчайдушні мандрівники таки наважуються на це.

Селище Плаклі,  Англія

В Англії є селище, яке офіційно визнане аномальним місцем, – Плаклі.

Це місце звуть “дюжиною привидів”. На території мешкає багато привидів, які неодноразово потрапляють на очі жителям або випадковим проїжджим. Стверджують, що повітря у цьому місці навіює галюцинації.

Прип’ять

Місто в Україні, спорожніле після Чорнобильської аварії в 1986 році. До цих пір в місті багато радіоактивного пилу, а покинуті будівлі поступово приходять в аварійний стан.

Через свою похмуру мальовничість це місце стало прообразом багатьох міст з комп’ютерних ігор.

Единбурзький замок (Шотландія)

Одне з найбільш часто відвідуваних місць в Шотландії,Единбурзький замок називають домом для примари-дудочника, безголового барабанщик і спектральної собаки. У 2001 році замок піддався суворим 10-денного науковому дослідженню – 240 ретельно відібраних добровольців, використовуючи прилади нічного бачення, цифрові камери і тепловізори, провели огляд усіх приміщень. Майже половина з тих, хто взяв участь у дослідженні, повідомила про свої спостереження і страшні явища, включаючи різкі перепади температури і відчуття присутності невидимого, і що хтось смикав їх за одяг.

Similar Posts