Цивільна дружина нардепа Тараса Козака Наталя Лавренюк, яка разом із ним потрапила під санкції РНБО, знайшла як з-під них вивернутися. Російська влада повністю змінила її ПІБ, правда забула про податковий номер.

Про метаморфози з перетворенням Лавренюк Наталії Миколаївни на Жучкову Світлану Петрівну повідомив розслідувач проекту «Схеми» Максим Савчук у фейсбуці. З коментарем «який чудовий антисанкційний хід» він опублікував скріншоти з сайту Федеральної податкової служби Росії, де людина із одним і тим самим російським індивідуальним податковим номером у лютому 2021-го ще була Лавренюк Наталією Миколаївною, а вже у серпні стала Світланою Петрівною Жучковою.

Але дата і місце народження, серія і номер паспорта, дата його отримання, ІПН і нерухомість у власності залишилися тими ж. Також в реєстрі юросіб Росії цей ідентифікаційний номер досі закріплений за Наталією Лавренюк (у витягу на компанію НЗНП Трейд, де в неї є частка в 25%). Також на Наталію Лавренюк оформлена квартира в Москві вартістю 13 млн доларів і частка в нафтовому бізнесі в Росії.

Нагадаємо, Рада нацбезпеки і оборони у лютому 2021 ввела санкції проти 8 осіб і 19 компаній, серед яких опинилися дружина Медведчука Оксана Марченко та цивільна дружина Козака Наталя Лавренюк. У відомстві пояснили, що у комісії були вагомі причини застосувати обмеження.Санкції запровадили в зв’язку з фактом володіння Марченко і Лавренюк акціями Новошахтинського нафтопереробного заводу в Ростовській області, повідомили джерела в РНБО.

2 лютого президент Володимир Зеленський ввів у дію рішення РНБО, яким на 5 років запроваджуються санкції щодо народного депутата фракції «Опозиційна платформа – За Життя» Тараса Козака, а також 8 юридичних компаній, яким належать телеканали 112, ZIK та NewsOne. Ввечері у вівторок їх відразу ж почали відключати від ефіру.

В Офісі президента вважають, що ці телеканали використовуються як інструменти російської пропаганди в Україні. Міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко підтримав рішення РНБО. Водночас, голова Верховної Ради Дмитро Разумков утримався під час голосування Ради нацбезпеки.

Similar Posts