На Закарпатті у розпалі грибний сезон.  Хтось збирає для себе, а хтось на продаж. Затяжні дощі, окрім неприємностей і шкоди, принесли хоч одну користь: у лісах Закарпаття повно білих грибів!..Мабуть, найбільш грибні місця в області — це ліси й схили гір Міжгірського району й Ужанської долини. Усі ці дари природи з трьох районів — Ужгородського, Перечинського і Великоберезнянського — так чи інакше «припливають» до Ужгорода. На всіх ринках молоді жінки й підлітки-хлопці продають свіженькі біляки. Нині це їхній бізнес. І досить вигідний. Хай і сезонний.

Пише zk.znaj.ua

Жителі Закарпаття масово діляться в групі “Гриби” в соцмережі Фейсбук фотографіями з грибами та розповідями про походи в ліс.

На щастя, гриби в Закарпатті можна шукати практично скрізь, оскільки лісиста місцевість дозволяє це робити навіть в межах міст.

“Сьогодні знову добре назбирали)) 5 кг.Закарпаття. Хустський район”,- поділилася фотографіями свого грибного “полювання” Марта Кемінь.

гриби, фото:  Марта Кемінь
гриби, фото: Марта Кемінь
гриби, фото:  Марта Кемінь
гриби, фото: Марта Кемінь
гриби, фото:  Марта Кемінь
гриби, фото: Марта Кемінь

Нагадаємо, на Хмельниччині триває грибний сезон. Крім білих грибів і лисичок любителі тихого полювання знаходять і більш цінні подарунки лісу – трюфелі. Більшість грибів ростуть у передмісті Кам’янця-Подільського. 

Знахідками активно хваляться грибники в соцмережах і обговорюють такі рідкісні рослини для України. Раніше в лісах не було стільки трюфелів або ж цим подіям не приділяли стільки уваги.

Similar Posts