Сили оборони України фактично зупинили наступ росіян. Війська РФ втратили наступальні можливості на багатьох ділянках фронту.

Про це пише головний Юрій Бутусов.

“На фронті йдуть активні дії, я би назвав це боротьбою за тактичну ініціативу. Завдяки цим активним діям наші сили оборони повністю зупинили наступ “другої армії в Україні”. Десь більш активно діє ворог, десь ми, на багатьох ділянках російські війська втратили наступальні можливості”, – написав він.

За словами Бутусова, активно працює наша артилерія з точним коригуванням дронів. Захисники України б’ють на всю глибину бойових порядків противника.

При цьому йдуть важкі бої. З обох сторін багато втрат.

Бутусов пише, що росіяни проводять активну медіа-кампанію для підняття духу своєї армії. “Збільшення кількості дронів у противника дозволяє їм виставляти відео з нашими втратами. Звичайно, ворог має перевагу у бронетехніці, в авіації, гелікоптерах, і якщо російська розвідка встигає завчасно помітити рух наших підрозділів, бої йдуть важкі”, – зазначив він.

З усіх таких випадків треба робити висновки. Досвід має перетворюватися на відеоуроки, документи планування, просування компетентних лідерів та усування тих, хто не справляється.

“Головне, на мій погляд, усвідомлювати доктрину, що у сучасній війні будь-які дії виправдані тільки в тому разі, якщо темп втрат та співвідношення втрат в результаті цих дій складається на нашу користь”, – підсумував він.

Similar Posts