Новим головою Кіровоградської області став Андрій Назаренко, якого 27 серпня під час поїздки до регіону представив президент Володимир Зеленський, передають Патріоти України.

Виступаючи на презентації стратегії розвитку області на 2021-2027 роки, глава держави зазначив, що втілюватиме їх буде новий голова ОДА, повідомляється на сайті Офісу президента.

Зеленський також застеріг Назаренка від повторення історії з його попередником, якого підозрюють в отриманні великого хабара.

“Для нас немає недоторканних, навіть якщо це люди, яких призначав президент України. Навпаки – до таких людей увагу ще більш пильну”, – сказав президент.

У своєму виступі Назаренко підкреслив, що його головним пріоритетом буде максимальна прозорість, відкритість і публічність обласної влади.

“Наше завдання в питаннях насамперед кадрової політики – використовувати і розкривати потенціал. Будемо допомагати розкриватися локальному бізнесу і залучати великих інвесторів, щоб розкрити потенціал землі, надр і простоюють виробництв. Час застою в регіоні потрібно закінчувати і повертатися до системного розвитку”, – сказав новий голова ОДА.

“Область втомилася від нескінченних хвиль негативу. Нам потрібно багато працювати, щоб кожен з нашої області звучали хороші новини – новини, які будуть змушувати нас пишатися успіхами наших дітей, подвигами наших захисників, успіхами в спорті і культурі, відкриттям нових виробництв і унікальними подіями”, – додав Назаренко.

Хто такий Андрій Назаренко

Новий керівник Кіровоградської області закінчив Інститут міжнародних відносин Київського національного університету імені Тараса Шевченка. Він був консулом посольства України в Південній Кореї, потім працював директором регіонального центру з інвестицій та розвитку.

Згідно декларації, у Назаренко є квартира в Києві площею 82,2 кв.м. в власного його дружину Яни Назаренко – дві квартири в столиці на 39,7 кв.м та 45 кв.м. У нового голови ОДА два автомобіля Lexus RX200 2016 року випуску, вартістю майже 1,6 мільйона гривень, і Mercedes-benz C300 2014 року випуску, який коштує 918 000 гривен.

Також він задекларував годинник ROLEX вартістю 296 000 гривен. У 2019 він отримав 129,1 тисяч гривень зарплати за основним місцем роботи – другий цукровий завод ім. Петровського.

Стратегія розвитку Кіровоградської області

В рамках своєї поїздки в регіон Зеленський взяв участь в презентації стратегії розвитку Кіровоградської області на 2021-2027 роки.

“Кіровоградщина має вигідне географічне положення, а отже  хороший транспортний потенціал. Має дуже родючі землі і мінеральні ресурси. Має майбутнє в харчовій промисловості, машинобудуванні, приладобудуванні та ІТ-сфері. Саме на ці сильні сторони регіону повинна бути зроблена ставка”, – заявив Глава держави.

Також президент вказав на проблеми в області. Це зношеність фондів, недостатній рівень житлового будівництва, неналежний стан об’єктів транспортної і соціальної інфраструктури, слабкий розвиток туристичного потенціалу, складна демографічна ситуація, проблеми з розвитком освіти і відтік молоді.

Зеленський підкреслив, що найближчим часом пріоритетом необхідно зробити розвиток інноваційної економіки, забезпечення сприятливого клімату для інвестицій, створення і розвиток нових підприємств і робочих місць, поліпшення якості медицини.

Зі свого боку народний депутат Микита Потураєв уточнив, що особлива увага в рамках стратегії буде приділена інвесторам, які розвивають високотехнологічне виробництво, вкладають в IT-сектор. Тому пріоритетним є також розвиток сучасної інформаційної та телекомунікаційної інфраструктури, створення проектів смарт-мережі, електронних платформ з надання адмінпослуг.

Перспективними напрямками він також назвав розвиток харчової промисловості та машинобудування. За словами нардепа, сприяти розвитку туристичного потенціалу регіону буде відновлення доріг і інфраструктури.

Крім того, він акцентував увагу на зростанні мінімальної заробітної плати, забезпеченні ветеранів та їхньому оздоровленні, вдосконаленні соціальної роботи з багатодітними сім’ями та розвитку системи надання допомоги особам, які постраждали від насильства.

Потураєв виділив п’ять головних перспективних проектів регіону: технопарк Flycity 4.0 на базі Льотної академії, міжнародний аеропорт, індустріальний парк “Олександрія”, клінічний онкологічний центр і культурно-спортивний середу.https://www.oboz.ua/player/2747584.htm

Similar Posts